Penne cu ton si masline

de adasev12 in Penne, 18 Sep 2010 | 5181 vizualizari

 

nu cred ca aduc ceva nou cu aceasta reteta, totusi eu v-o impartasesc pe a mea, proprie...tocmai am terminat-o, si acum mananc, in timp ce scriu..mi-e foameeeeeee!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne
  • o conserva de ton de 200 g
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 rosii mai mici
  • 2 lg bulion
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • masline negre
  • parmigiano
  • busuioc, oregano, cimbru, patrunjel, un stropulet de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton si masline:

pastele se fierb 11 min cu ulei si sare, timp in care se face sosul de ton astfel:se taie usturoiul fff marunt si se inmoaie putin in ulei de masline, se adauga rosiile taiate cubulete si bulionul si se mai calesc vreo 3-4 minute. se pun codimentele, mai putin patrunjelul, care se pune la sfarsit. se potriveste de sare si piper si se adauga un pahar de apa. se lasa sa fiarba 5 minute. se pune apoi conserva de ton cu ulei cu tot siu se pasireaza bine-bine, se taie in patru si cateva masline si se adauga in sos, se lasa inca putin , ca sa mai scada apa, daca e prea multa...mie imi place sa fie mai mult sos, asa ca las putina apa. la sfarsit se pune patrunjelul verde taiat fin , cat de mult va place...gustul este deosebit...se serveste cu parmigiano ras deasupra ( sau fara, nu-i obligatoriu, dar eu asa servesc toate pastele,...si italienii de altfel...) si masline intregi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu carne tocata si sos Panzani